UNLimited – 28 en 29 september 2023

De grens­over­stijgende bijeen­komst voor iedereen die werkt in, met en voor universi­teiten

Op donderdag 28 en vrijdag 29 september 2023 organiseert Universiteiten van Nederland het festival unlimited

Met UNLimited 2023 laten de universiteiten zien hoe zij dag in dag uit werken aan beter onderwijs, excellent onderzoek en een nog grotere impact op hun omgeving. UNLimited brengt nieuwe inzichten, best practices, geleerde lessen en innovaties samen om de samenleving verder te brengen. Samen met universiteiten en partners spreken we over de toekomst van de universiteiten in een tijdperk van grote transities. 

Het festival zal feestelijk geopend worden door Koningin Máxima. Zij zal daarbij als erevoorzitter van Stichting MIND Us bijzondere aandacht hebben voor het mentale welzijn van studenten. Minister Robbert Dijkgraaf en ASML CEO Peter Wennink zijn ook bij de opening van UNLimited 2023. Verder kijken we live het heelal in door de lenzen van de grootste radiotelescoop ter wereld met dr. Marc Klein Wolt, directeur van het Radboud Radio Lab. Op vrijdag sluiten we feestelijk af met de Academic Startup Competition maar niet zonder een korte reis naar de maan te hebben gemaakt in het mobiel planetarium. Tussendoor is er tijd voor goede koffie en een kennismaking met sectorbrede initiatieven als Wetenschapveilig, Erkennen&Waarderen en het Team aanpak Lerarentekort.

Het programma is samengesteld met en door de universiteiten, over onderwijsbeleid en talentstrategieën, campusontwikkeling en dilemma’s in internationale en nationale samenwerking, studentenwelzijnsbeleid, digitalisering, flexibilisering en een goed gebruik van data. Alles in een ander jasje dan u van ons gewend bent: nu eens geen rapporten of papers, maar discussies, Theatercolleges, wervelende workshops, een reis door de ruimte en een onderwijsinnovatiecafé. 

UNLimited is opgebouwd rond 4 programmalijnen:

De universiteit als motorblok van vooruitgang
Denk onder andere mee over hoe we wetenschapscommunicatie in kunnen zetten in de maatschappij

De universiteit als broedplaats van talent
Ga voor een eerlijk gesprek met jonge wetenschappers over talent, werkdruk en persoonlijke en professionele ontwikkeling

Het huis van de universiteit
Wissel kennis uit over de campus van de toekomst met duurzame innovaties

De universiteit als knooppunt
Laat je meenemen in de prikkelende inzichten en uitdagingen van het doorbreken van het binaire stelsel

Ralph Meulenbroeks en Ghislaine van Bommel

Exploring ways to implement well-being support initiatives for students

Student well-being forms the basis of a structure on campus where students flourish and can develop their talents. However, in order to validate interventions and measures, we often lack the indicators to perform online and continuous monitoring of our – often well meant – initiatives. First, the theoretical background on student well-being in terms of Self-Determination Theory as well as practical implications of well-being initiatives are briefly presented. Thereafter, participants are invited to brainstorm about ways to monitor and promote student well-being, and opportunities for cooperation between universities in this important field. All university students and staff are welcome to join!